Nedaleko chaloupky

Pár obrázků z okolí naší chaloupky.
Do tohohle lesa chodíme na houby a když houby nejsou nasbíráme šišky na zátop. Les je rozdělen na 3 části a každý má tedy jiného majitele. Jeden se stará velmi pečlivě, jako Krakonoš, uklízí, dává lapače na kůrovce. Druhý vytěžil, co se dalo, a protože tam nebydlí, tak si myslel, že tím to končí. Jenže měl smůlu, jsme už v Krkonošském národním parku a tak musel vysadit nové stromky. No dalšímu je všechno jedno, tam to je jak v pralese. Takže tyto lesy máme kousek za chaloupkou, ale než tam vylezeme, jsme pořádně zadýchaní, stráň jak se patří.

A tyhle chundelky se pasou okolo. Je to docela slušné stádečko sedmdesáti oveček. Jsou roztomilé, zvlášť ti mrňousci. Je zajímavé, jak se pasou. Vždycky dá jedna nebo jeden, to nevím, povel zabečením, vstane a ostaní se přidají a chodí po pastvině krásně spořádaně v houfu, ve směru hodinových ručiček.
Cesta do vsi.
Zvědavá návštěva.
A to už je jen vzpomínka na loňské léto, kdy mi takhle kvetly růže. Bohužel, letos nebudou červené růžičky kvést, protože pomrzly. Docela mě to mrzelo, protože jsem si je vypěstovala z řízků pod sklenicí. Teď jsem ale zjistila, že začaly vyrážet ze země nové výhonky, tak snad příští rok, jestli opět nepomrznou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie