Marokánky

Při pečení cukroví začínám vždycky klasikou, která nesmí chybět, jako jsou slepované linecké kytičky, vanilkové rohlíčky, tlapky, jetelíčky atd. Potom teprve zkouším něco nového, co mě kde upoutalo. Letos mě mimo jiné zaujal recept, uveřejněný v novinách, na marokánky Hanky Křížkové. Zkusila jsem je z poloviční dávky, dělala je malé, aby "zapadaly" velikostí do ostatního cukroví a musím říct, že jsou moc dobré. Z poloviční dávky jsem měla takových "jednohubek" 70 ks.

Recept:
1/4 l šlehačky
1/4 kg cukru krupice
1/4 kg nasekaného kandovaného ovoce (nejlépe pomerančovou a citronovou kůru)
1/4 kg sekaných ořechů (mandle, lískové, vlašské)
poze 3 dkg hladké mouky

Šlehačku necháme lehce přejít varem, vmícháme směs cukru, ořechů, kůry a mouky. Vše promícháme a necháme odstát. Na plech dáme pečící papír a lžičkou děláme kopečky ze směsi.
Velmi pomalu sušíme v troubě - začínáme na 60 stupních a maximum je 120 stupňů. Jakmile jsou zlatavé, tak je i s pečícím papírem sundáme s plechu a necháme vychladnout. Pak potřeme rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie