Rosol

Zase nás honila mlsná, tentokrát slaná, tak jsem po delší době udělala rosol. Máme ho docela rádi. Někdy ho dělám se šunkovými závitky, naplněnými rozšlehaným tvarohem se smetanou a křenem. Dnes je se salátem.

Rosol
Do 1/4 l vody namočíme na 15 min. 2,5 dkg mleté želatiny. Do hrnku dáme vařit další 1/4 vody, přidáme 5 zrnek pepře, 2 nová koření, bobkový list a chvilku povaříme. Ještě horké přecedíme do misky s namočenou želatinou, dobře promícháme a ochutíme - sůl, ocet., cukr.
Do formy na srnčí hřbet nalijeme trochu želatiny a necháme v ledničce ztuhnout. Potom poklademe nakrájeným vajíčkem, okurkou, rajčetem a znovu trochu zalijeme. Po ztuhnutí vyložíme formu šunkou nebo salámem, na který dáme podle chuti pochoutkový nebo jiný salát
cca 30 dkg a zabalíme šunkou nebo salámem a opět, tentokrát celé zalijeme želatinou a necháme v ledničce ztuhnout.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie