Sněhové knedlíčky

Dneska bych vám chtěl představit naše oblíbené mlsání, je to jednoduché, nemusí se nic vážit a moc dobroučké.

Sněhové knedlíčky

3 vejce
1/2 l mléka
vanilkový cukr
4 lžíce cukru
lžička škrobové moučky
Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme 2 lžíce cukru. Mléko přivedeme do varu. Lžičkou vykrajujeme ze sněhu kousky a vkládáme do mléka, kde nabudou a varem se otočí (nebo jim můžeme lžíci trochu pomoci ) pak je ihned děrovanou lopatkou vybíráme do hlubší mísy a postupně zaváříme další. Když jsou všechny knedlíčky hotové, slijeme z nich mléko, co se do mísy dostalo při vybírání, zpět do kastrolu. V trošce studeného mléka rozkvedláme žloutky, škrobovou moučku, vanilkový cukr a zbylé 2 lžíce cukru a nalijeme za stálého míchání do vařícího mléka, ve kterém jsme vařili knedlíčky. Jakmile mléko zahoustne, pozor - vařit se nesmí, odtáhneme a nalijeme do mísy pod knedlíčky. Dáme vychladit. Při podávání můžeme postrouhat čokoládou, polít vaječným likéram, atd.

Někdy, když mi zbudou bílky, udělám knedlíčky a místo žloutků použiju na zahuštění krému asi polovinu vanilkového pudinku. Není to sice ono, ale taky to jde.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie