Adventní koncert

V květnu jsem zde ukazovala obrázky dřevěných zvonic a  kostelíků. Nejvíc vás zaujal celodřevěný roubený kostel sv. Jiří v Loučné Hoře a chtěli jste vidět, jak to vypadá uvnitř. Dnes tohle mohu splnit, protože jsem navštívila poslední adventní koncert v tomto kostele.  Chrámový sbor, v doprovodu komorního orchestru, uvedl asi nejvánočnější ze všech vánočních skladeb a to Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby.

Přicházíme k osvětlenému kostelíku. . . .
.

. . . u vchodu stojí osvětlený vánoční stromek. . ..
- - -pořadatelé pamatovali na všechno. Hned o kus dál stál stánek s nápoji pro zahřátí, protože zima byla neskutečná, pořadatelé dokonce půjčovali i deky. To jsme my, každoroční účastníci nepotřebovali, byli jsme vybaveni dekami vlastními, ale svařáčkem jsem nepohrdli. . ..
 . . .  a už vstupujeme do kostelíka, vyzdobeného chvojím, mimochodem každý rok jinak. . ..
.

.
. . . v rohu stojí vánoční stromek ozdobený cukrovím a na adventním věnci dole, hoří už i poslední svíčka. . .

.
.
. . tady je kůr, zatím bez varhan, na dokončení jejich oprav se právě přispívalo zakoupením lístků na koncert. Rok 2011 bude posledním rokem oprav, kdy zbývá zhotovení posledních 100ks píšťal.
. .  . a už je  tu "Hej mistře, vstaň bystře. . . .
.
. . . a konečné děkování orchestru a chrámového sboru,  jejichž výkon jsme odměnili dlouhotrvajícím potleskem, který si opravdu zasloužili. Hrát a tak krásně v takové zimě byl opravdu obdivuhodný výkon.
Domů jsem odjížděli s krásně pohlazenou dušičkou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie