Boj o život

Včera jsme si udělali výlet na zámek Hrádek u Nechanic a protože tam jezdíme téměř každý rok, rozhodli jsme se, že prohlídku zámku letos vynecháme a projdeme se zámeckým parkem. Ale hned na začátku procházky jsme viděli opravdový boj o život. Nejdříve jsme uviděli dost velkou kočku, jak s něčím zápasí. Když jsme přišli blíž, zjistili jsme, že ten chudák, bojující o život je užovka, bránila se, co to šlo . . .
. . . a to docela pěkně velká. Zřejmě už svůj boj vzdala a protože se přestala hýbat. Naše přítomnost a nehybnost úlovku zřejmě zapříčinila, že kočka zalezla pod keř. . .
. . . užovka byla od krve a nejevila známky života. . .
. . . a zatím, co jsme debatovali o velikosti a plemenu kočky s dalším manželským párem, který se k tomu nachomýtl a paní usoudila, že útočnice je podle zbarvení kočka bengálská, užovka přivřela tlamičku a trochu se pohnula. . .
. . . a tak pán učinil něco, co chtěl původně udělat manžel, ale mě se to moc nelíbilo, nechtěla jsem, aby ji bral do ruky. Vzal užovku za ocásek a teď bylo vidět, že je opravdu hodně dlouhá a odnesl ji kus dál a položil ji nahoru na sestříhané keříčky . . .
. . . užovka tam chvíli opět mrtvě ležela, ale pak zvedla hlavičku a pomalu sjela dolů mezi keříky. Doufám, že se z kočičího útoku dostane a vybere si příště bezpečnější místo k vyhřívání na sluníčku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie