Šerlich

Jak jsem se zmínila v minulém článku, udělali jsme si výlet do Orlických hor. Naším cílem byl Šerlich 1025 m. Jeho návštěva nebyla jen tak. Manžel před léty, když ukončil školu a nastoupil do stavebního podniku byl určen mistrem na generální opravě tehdejší Chaty na Šerlichu a Chaty Šerlišský mlýn. Působil tam asi dva roky, od jara do podzimu, což je docela dlouhá doba a tak stále toužil se sem znovu podívat a zkontrolovat "své akce".
. . . už je to jen kousek. . .
. . . a tady už je Masarykova chata. . .
. . . kontrola z druhé strany. . .
. . . a pár kroků a je tu hraniční kámen. . .
. . . mlžný pohled do Polska. . .
. . . a ještě jeden, tentokrát k nám a jedeme kousíček zpátky do Deštného. . .
. . . ale ještě než opustíme Chatu na Šerlichu, mám dotaz, po louce zde byla spousta těchto rostlin, ale nevím, co to je, poznáte to některá? . . .
. . . a tady je další akce, tentokrát Šerlišský mlýn, vypadá moc pěkně udržovaně. . .
. . . a mlýnské kolo se točí. . .
. . . před hotelem je krásně upravený prostor pro posezení s občerstvením, tady jsme poseděli a muž si zavzpomínal. . .
. . . s grilováním i přístřešek k posezení při nepřízni počasí a všude okolo jsou potůčky, ze kterých protéká voda a na vše dává pozor krásný pesan, tedy pokud nespí, jako teď. . .
. . . ještě pohled z druhé strany a tady nás zaujala malá destička na rohu, která označuje, kam až vystoupala voda při povodni 23. 7. 1998. Zdá se nám to téměř nemožné, protože pod mostkem, ze kterého fotím, teče maličký potůček a na druhou stranu je voný prostor. Muselo to tehdy být pořádné jezero.
Obhlídka po tolika letech dopadla skvěle a jedeme dál.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie