ZOO Lešná

Než začnu psát o úžasné ZOO v Lešné, musím oznámit, že už zase konečně mohu po dlouhé době vkládat komentáře, takže už k vám nemusím chodit jen na tichou čumendu, ale už se můžu projevovat i slovně. Sebrala jsem odvahu a požádala o pomoc na Blog.cz, kde mi poradili, co mám udělat, abych vše bylo v pořádku. Takže jim moc děkuju.
ZOO Lešná se snaží přibližovat zvířata veřejnosti v co nejreálnějších přírodních podmínkách, ve kterých ve skutečnosti žijí ve volné přírodě. Výběhy šelem, ale i ptačí voliéry se svým detailním provedením opravdu blíží přirozenému prostředí zvířat. Zoo je umístěna v parku, ve kterém se nahází spousta bylin, 1150 druhů vzácných dřevin a nespočet jezírek. Zoo Lešná symbolizuje faunu a floru střední Ameriky a tedy tropického deštného lesa. Setkat se tu můžete se dvaceti druhy zvířat, 1700 rostlinami a i samotnou kulturou Mayů, kteří stejnojmenný poloostrov v Mexiku obývali. Dalšími velmi zajímavými pavilóny jsou například Amazonie, kde se můžete volně projít mezi papoušky Ara, či jiné tzv. africké pavilony.
ZOO Lešná je plná i známějších zvířat, které mají po celém areálu své výběhy. Celkem se v zahradě nachází 210 druhů zvířat ze všech pěti kontinentů. Asi největšími lákadly jsou klasicky žirafy, nosorožci, gorily, lachtani, tygři a především expozice lvů je pěkně vytvořena. I australská expozice, či otevřený výběh lemurů kata bez pochyby stojí za návštěvu. Celý výlet pak můžete zakončit pobytem v zámeckém parku, nebo rovnou prohlídkou zámku Lešná.
Při zaplacení vstupného jsme dostali takovouhle orientační mapu ZOO, kde je krásně vyznačeno, kde se která zvířata nacházení, ale nejen to, kde je občerstvení a další potřebná zařízení.

. . . hned blízko vchodu mě ale zaujalo u nás naprosto běžné zvíře a to tenhle koníček s krásnýma očima, no řekněte, není nádherný ?


. . . tady se předváděla celá žírafí rodinka. . .


. . . sloni měli polední sprchování a loudili rohlíky ošetřovateli z kapes a natahovali se až nahoře přes zábradlí. . .


. . . lev trávil odpolední siestu a vyspával pod keřem, ale najednou zvedl hlavu a mě se ho náhodou podařilo vyfotit, ještě mohutně zívnul, ale to mi už nevyšlo. . .

. . . v této restasuraci jsme se zastavili na obědě. Kolem byly voliery, ve kterých poletovali ptáci. . .

. . . třeba tenhle krasavec. . .

. . a i tenhle byl zajímavý. . .

. . . lemuři mají volný výběh, takže přímo číhali na návštěvníky, jestli dostanou něco dobrého. . .

. . . tady jeden nastoupil přímo na stříšku kočárku a loudil piškoty, když chtěla maminka odjet, tak se mu sestoupit moc nechtělo. Samozřejmě, že i přes zákaz hlazení, téměř nikdo neodolal, přiznám se, že ani já ne. . .

. . . prostředí pro zvířátka jsou krásně upravená, třeba bazén s vodopádem. . .

. . . pro tohoto krasavce. . .

. . . další krásně upravený výběh pro pštrosy a různé druhy antilop. . .

. . . a pokud někoho bolely nohy a věřte, že pokud chcete všechno pečlivě projít a prohlédnout, že to není nic nemožného, mohl si ZOO projet v tomto vláčku. . .
Obrázků jsem nafotila spousty, třeba se k některým ještě vrátím, ale pokud máte možnost, zajeďte se do Lešné podívat, opravdu nebudete litovat, když se vydaří počasí, je tam nádherně.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie