Poslední adventní koncert

Moc vám všem děkuju za přání k Vánocům. Měla jsem teď chvíli počítačový oddech, před Vánocemi mi to nějak nevycházelo časově a o svátcích jsem se těšila na pohodu u televize s pohádkami, ale ani to příliš nevyšlo. Chodila jedna návštěva za druhou. Ne, že bych je všechny neviděla ráda, ale někdy to už trochu unavovalo. Dnes mám konečně klid. Venku je jako na jaře, sluníčko svítí a je poměrně teplo a tak abych alespoň trochu přivolala ten vánoční čas, zavzpomínám na poslední adventní koncert v kostele sv. Jiří v Loučné Hoře. Počasí bylo nádherně vánoční, chumelilo a i to přispělo ke krásnému zážitku. Zazněla snad nejvánočnější ze všech vánočních skladeb, Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby v podání Novobydžovského chrámového sboru, za doprovodu komorního orchestru, který je složen převážně ze studentů Konzeratoře Pardubice a Univerzity Hradec Králové.

. . . přicházíme k osvětlenému kostelíku. . .



. . . před kostelem je stánek, který poskytuje něco teplého na zahřátí. . .

. . . kostel je dřevěný a každý rok je nějaké zlepšení, nyní jsou nové varhany, přiští rok by mělo být, jak jsme se dozvěděli, nové důstojnější osvětlení a nové vyspárování trámů. Výzodoba je krásná a opět jiná než v loňském roce a vše je už připraveno na začátek koncertu. . .

. . . přijely jsme s dcerou dřív, abychom si mohly sednout, protože nevydržím dlouho stát v obklopení lidí, za chvíli jdu k zemi a dcera tohle bohužel podědila, ale i tak už bylo pár míst obsazeno, podle položených dek na sedadlech. . .

. . . pohled na kůr, zatím prázdný. . .

. . . výzdoba byla krásná, nechyběl ani velký adventní věnec. . .

. . . hudebníci i zpěváci jsou nastoupeni. Ještě musím napsat, že se sešla taková spousta lidí, že kostelík, jak se říká, praskal ve švech. To jsm ale nevyfotila, protože se mi nechtělo vymotávat se ze zahřáté deky a otáčet se a fotit. Bylo to krásné a všichni jsme odcházeli krásně vánočeně naladěni.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Všechněm nelze vyhověti

Přání

Trocha poezie